Рок бандата „Контрол“ разтресе Фестивала на бирата в Кюлевча

За четвърти път най-празнуващото шуменско село Кюлевча закри летния сезон с Фестивал на домашната бира, отваряйки място на трапезата за виното и суджука. Стотици любители на нефабрично приготвената кехлибарена течност се стекоха към селския мегдан, за да се насладят на народната музика, отпивайки от халбите и похапвайки ароматна скара.

Организаторите НЧ „Каменен стълб – 1888″ подканиха най- запалените биромани да се включат в състезанието по надяждане със суджук и надпиване с бира.

Победител стана Данаил Денчев от Шумен, който е и състезател на велоклуб „Илчов баир“. Той „екзекутира“ своите конкуренти без особени усилия и за награда от секретаря на читалището Стоянка Пашова, получи почетна грамота и чаша!

Следващият сблъсък – пиене на бира със сламка от чиния, спечели Кристиян Тасев от Търговище, който също получи грамота и бирена халба. 30-годишният мъж живее и работи в станалата напоследък популярна със стремежите си за независимост испанска прoвинция – Каталуния. Традиционно, по български, той не пропусна да коментира създалата се международна обстановка. По думите, финансовата страна на нещата стимулира желанието на определени политически кръгове да търсят отделяне от Испания, докато народните маси са силно разделени по темата.

Минути след това на импровизираната сцена пред читалището излезе емблематичната българска банда „Контрол“, която определено допринесе за високото настроение на присъстващите, между които имаше и доста рок маниаци, дошли специално за да ги чуят. Артистичният вокал Иван Гатев този път реши да провокира, появявайки се пред публиката по пижама.

Между множеството от бири бе поставена урна, в която финансово обезпечените и широко скроени гости могат да пуснат монета или банкнота – дарение за църквата в селото!

Празникът в село Кюлевча ще продължи до 20 часа и всички, които се намират в района, или пък просто се колебаят как да прекарат слънчевия съботен ден, са добре дошли!

Група "Контрол" забиват на Фестивала на бирата в село Кюлевча!

Рок бандата "Контрол", с вокал Иван Гатев по пижама, забива "Булка" пред бироманите на Фестивала в Кюлевча!

Публикувахте от СтрелаБГ в 14 октомври 2017 г.

 

 

Подобни

One Thought to “Рок бандата „Контрол“ разтресе Фестивала на бирата в Кюлевча”

  1. Петър Янков - Варна

    Бирата, която беше от лявата страна на касата беше отврат!!!! И за канала не ставаше! Как не ги е срам тези “доморасли пивовари” да я предлагат изобщо? Два пъти поръчвах на жената да ми вземе от попската бира, но и двата пъти и пробутваха нещо като пикня с вкус на л_йна. В интерес на истината имаше и добри бири, но този бъвоч развали празника.
    Моля, организаторите да се погрижат следващия път (ако въобще дойде вече някой) да изгонят “пивоварчетата” , които приготвят бирата си в септична яма!

Leave a Comment

thirteen + twelve =