Рок банди забиват в V издание на международния фестивал “Есенни шуменски вечери”

 

Мощно рок присъствие ще бележи тазгодишното V издание на международния песенен фестивал “Есенни шуменски вечери”. Организатор на събитието е Народно читалище “Добри Войников” в Шумен, съобщиха от културния институт.

Първата дама на българския рок Милена Славова и Бенд, талантливите музиканти от  шуменските групи “Lefties” и “Спри ма” ще разтърсят сцената в градинката пред читалището на 29 септември от 19.30 часа.

На 30 септември по същото време ще забият гостите от румънския град Бъзъу  “Jasp band”,  “Kitchen Garden” от Сеговия, Испания и българските групи “Огледално”, “Forgot the ten”.

Заявка в тазгодишното издание на конкурса за популярна песен в Шумен са заявили над 40  индивидуални изпълнители, групи и състави от България, Испания, Румъния, Молдова, Украйна и Русия.

Изпълнителите ще се състезават в три категории – съвременна забавна песен, популярни градски шлагери и авторска песен.  Талантите са разпределени в две възрастови групи. Първата до 18 години, а втората над тази възраст.

В три конкурсни дни престижно жури в сътав поетът Димитър Христов, композиторът Хайгашод Агасян, диригентът Христо Атанасов и създателят на фестивала Николай Тодоров ще оценяват изпълненията на участниците. Очаква се в комисията да влезе и представител от чужбина.

Церемонията по награждаване на победителите в V издание на международния фестивал “Есенни шуменски вечери” ще бъде на 1 октомври от 11.30 часа в залата на Народно читалище “Добри Войников”.

Форумът ще бъде закрит на 2 октомври с концерт на Хайгашод Агасян.

Подобни

Leave a Comment

1 + nineteen =