Румен Радев: Или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен

Или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен. Това заяви президентът Румен Радев, след като бе гост на отриването на академичната учебна година в СУ ”Св.Климент Охридски”, предаде БТВ.

„Вече обявих, че очаквам новия състав на ВСС да потвърди кандидатурата на председател на ВАС, това е основателно, ще даде нова легитимност на тази кандидатура в духа на реформите в съдебната система”, отговори той на въпрос на медия.

“Очаквах премиерът да озапти беквокалите в парламента /по въпроса за модернизацията на българската армия-бел.ред./, това не се случи, те пеят все по-високо и все по-фалшиво“, каза още той и добави, че вече не вижда нужда от такава среща /с премиера- бел.ред./.

„Решението и за самолетите и за цялостната модернизация на въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова е и отговорността. Води се тази битка, но считайте, че след като я търсят, ще я получат“, посочи още Радев. По думите му, смущаващи са всички процеси, които стават в страната, на фона на предстоящото европейско председателство.

 

 

Подобни

Leave a Comment

18 + six =