Румен Стоичков на гости в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”

На 5 юли, от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува Румен Стоичков с представяне на книгите си „Преди забравата”, „Из стръмнините на България”, „Някъде там”.

Румен Стоичков е журналист в Българското национално радио и дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт” с повече от 1200 предавания от 1995 г. насам. От 2008 г. е главен редактор на детското списание „Аз съм българче”. Член е на Съюза на българските журналисти. Автор е на повече от 2000 анкети, интервюта и репортажи, както и на няколко стотин публикации във вестници и списания, част от които са поместени в двете му книги „Преди забравата” и „Из стръмнините на България”. „Някъде там” е неговата трета книга.

За журналистическата си дейност Румен Стоичков е отличен с множество награди: специалната награда на журито от Медийния фестивал в Албена през 2005 г. за репортаж от психиатричната болница в с. Пастра, община Рила; годишната награда за 2007 г. на Съюза на българските журналисти в раздел „Радиожурналистика” – за репортерско разследване, показващо униженията, на които са подложени българските граждани от фирмите ни за автобусни превози из Европа; втора награда за репортаж от Източните Родопи в конкурс по проект „Новото тракийско злато” през 2012 г.; националната награда „Златна кана” на Фондация „Съкровищата на Панагирик” през 2015 г. – за цялостно журналистическо и литературно творчество и обществена дейност. През 2015 г. Румен Стоичков е номиниран от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите за приза „Пазител на традициите 2015” и печели наградата и на журито, и на публиката в категория „Личност”.

 

Подобни

Leave a Comment

9 + 12 =