Самодейците от Дибич с предстояща нова и уникална театрална постановка

Благодарение на общинските съветници от ГЕРБ-Шумен, които подкрепиха самодейците от НЧ „Развитие-1897„ в Дибич ще могат да прославят селото си с нова уникална театрална постановка.

„Театралната постановка ще е с комедиен характер, защото на нас този жанр ни отива най-много и правим всичко с лекота и настроение“, разказа за СтрелаБГ читалищният секретар Живка Хараланова.

„Идеята ни се зароди още преди 6 месеца. Съветниците от ГЕРБ-Шумен ни бяха дошли на гости в читалището, за да ни дарят мултимедия, след което седнахме да си поговорим. От дума на дума им разказахме и за новата ни идея, за която все още се чудехме, от къде да намерим финансиране.  Щом чуха, че желанието ни да поставим нова театрална постановка на сцена е толкова голямо, те само се спогледаха и ни казаха, да не се притесняваме от това, че не можем да съберем средствата, и поеха ангажимента да ни направят това не малко дарение. Сумата е 1 500 лева, с които ни ще заплатим на професионален сценарист, който ще направи сюжета уникален.“, добави тя.

„Радваме се, че в малките населени места има млади хора, които изпитват такава любов и тръпка към родното. Няма как да останем безразлични. Самодейците от Дибич вече ни прославиха в Испания, сега до колкото разбрахме са имали участие в Рожен и им предстои турне и в Турция. Пожелаваме им много успехи и с радост бихме застанали зад тях отново“, заяви общинският съветник Добри Стоянов.

Групата на самодейния състав също изказа и своята признателност:

„Изключително сме благодарни на общинските съветници от ГЕРБ, които не за първи път ни подават ръка. Благодарим и на г-н Юлиян Андреев, който също ни оказа подкрепа в начинанието. Много е показателен фактът, че отделиха от времето си, дойдоха при нас – уважиха ни и ни изслушаха, за да се запознаят с всичко от първо лице. Съветниците Добри Стоянов и Деница Спасова бяха очаровани от всичко, което чуха и ни дадоха още по-голяма увереност, че ще успеем“.

Подобни

Leave a Comment

15 − four =