Самолет на България Еър кръжи от час над Шумен (Обновена)

Ербъс A319-112 на България Еър кръжи от около час над Шумен на височина от между 3 хиляди и 3900 метра. Самолетът се вижда с просто око докато прави кръгчетата над паметника “Създатели на българската държава” на билото на Шуменското плато, пише Монитор.
Според информация във Flightradar самолетът изпълнява полет от София за Варна. От София е трябвало да излети в 7.10 в петък и да кацне в 8.00. Самолетът е излетял в 7.22 и към този момент още не е кацнал в крайната си точка. Скоростта с която се движи в кръг е ок. 400 километра в час. Колесарите му не са спуснати.

На таблото на летище Варна е изписан нов час – 10.00. Периодично се вижда като прави завой над Паметника, отива до Друмево и се връща през Златар и Драгоево към Платото.

Предполага се, че причината е гъста мъгла около летище Варна.

“От България Еър заявиха, че е причината е паднала мъгла над летище „Варна” и самолетът няма видимост да кацне. Командирът на полета е взел решение да кръжи над Шумен след съгласуване с РВД и авиопревозвача, докато мъглата се вдигне. Самолетът има достатъчно гориво, за да изчака подобряване на метеорологичните условия. Информацията бе потвърдена за „Монитор” и от летище „Варна”. Поддържа се връзка с командира на полета”

Подобни

Leave a Comment

fourteen − 8 =