Само през септември отнеха книжките на 96 водачи в област Шумен

96 водачи в област Шумен са с временно отнети през септември шофьорски книжки. При извършени проверки от служители на сектор „Пътна полиция“ са установени 43 шофьори, които са имало наложени глоби и не са били платени в срок. 26 от водачите са останали временно без книжки заради това, че са управлявали автомобили без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, а 21 – заради управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол с над 0,5 промила на хиляда. Четирима са лишени след като били установени зад волана на автомобил след употреба на наркотични вещества или техни аналози, а двама заради отказ да бъдат тествани за управление след употреба на алкохол или наркотични вещества.

През месец септември са установени 4815 нарушения, от които за скорост 1686.  За неправилно паркиране са санкционирани 412 водачи, 220 са били без поставени колани или каски, 53 са ползвали мобилен телефон при управление без да ползват устройство „свободни ръце“.  По време на проверките 397 водачи са били с нередовни пътни документи, а 142 са управлявали технически неизправно превозно средство. Установени са 46 неправоспособни шофьори.

Пътните полицаи са установили 29 водачи, които са управлявали след употреба на алкохол с до 1, 2 промила и 15 с над 1,2 промила. Регистрирани са 70 пътнотранспортни произшествия,  седем от тях тежки. Ранени в катастрофи са 10 участници в движението.

Подобни

Leave a Comment

five − 3 =