Санират втори блок в Каспичан

На 12 юли е започнало саниране на втори блок в Каспичан. Процедурите се извършват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Ако всичко върви по план и няма прекъсвания заради високите температури или по други причини, строително-монтажните дейности ще приключат на 14 август. Това каза за Strelabg.com Милена Недева, кмет на община Каспичан. Изпълнител на проекта е варненската фирма „Пътстрой-Варна“ ЕООД, с която е сключен договор в размер на 631 647 лева с ДДС.

Други 12 сдружения на собственици в Каспичан са подали заявления до Българската банка за развитие, но не е ясно кога ще сключат договори и дали жилищата им ще бъдат санирани.

Преди няколко дни до кметовете на общините в страната пристигна писмо от МРРБ, в което се казва, че с одобрения финансов ресурс по програмата ще се финансират допустимите дейности за 2 022 сгради, които имат вече сключен договор за целево финансиране. Тъй като към момента не е одобрен допълнителен ресурс по програмата, от министерството съобщават, че се преустановява приемът на заявления и документи на сдружения от общинските администрации.

 

Подобни

Leave a Comment

3 × five =