Санкционираха мъж, хванат с 40 кг липов цвят, собственост на община Смядово

При извършени проверки  на територията на Смядово и Велики Преслав през юни са съставени актове на жители на двата града по чл.218 “б“ от НК, след като било установено, че са отнели липов цвят. Това информират от Областна дирекция на МВР-Шумен.

Най-голямото количество било намерено в мъж от село Лозарево на 15 юни.  В Л.К. са открити 40 кг. липов цвят, които били собственост на община Смядово. В района на НИАР край Велики Преслав местна жителка била установена с 12 кг. липов цвят. По всички констатирани нарушения са образувани заявителски материали.

През юни са проведени 12 специализирани полицейски операции, по време на които са проверени 390 пътни превозни средства. Съставени са 38 акта за установени административни нарушения, съставени са 117 глоби с фиш. 19 са проврените земеделски кооперации и складови обекти.През месеца период не са установени сключени некоректни сделки /измами/ във връзка с реализация на селскостопанска продукция. 1

63 работни срещи с кметовете на населени места и 84 срещи с управители на фирми и земеделски производители са проведени през месец юни за предприемане на съвместни мерки по създаване на организация за охрана на посевите, местата за складиране на зърно и осъществяване на контрол по изкупуване на селскостопанска продукция. Това са част от мерките на ОДМВР- Шумен свързани с опазване на селскостопанската продукция през тази година.

Проведени са 28 работни срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за самоохрана, ангажирани с охраната на селскостопанската продукция за засилване на тяхната бдителност при осъществяване на дейността и регламентиране реда за обмен на информация.

Подобни

Leave a Comment

fourteen − two =