Североизточното държавно предприятие триумфира на състезанието по стрелба с гладкоцевно оръжие

Отборът на Североизточното държавно предприятие се класира на първо място на провелото се днес в Шумен състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие. Надпреварата се организира от Сдружение ловно рибарско дружество „Сокол-Шумен“, а повод е 125-годишнината от основаването на ловната организация.

Тримата състезатели на СИДП бяха с общ резултат от 21 точки, а втори остана отборът на РДГ-Шумен със 17 точки. Трети в крайното класиране, с 15 точки от стрелбите, са състезателите от ловната дружинка в село Ясенково. Общо 28 отбора мериха днес сили в надпреварата на ловно-стрелкови комплекс „Диана“. Победителят в индивидуалното класиране беше определен след бараж. В края на състезанието с равен брой точки се оказаха Асен Христов от СИДП и Минчо Кулев от РДГ-Шумен.

След много оспорвана надпревара на първо място се класира инж. Кулев, а веднага след него се нареди Асен Христов. Разликата между двамата е само една точка. Трети в индивидуалното класиране остана Севен Ибрахим от ловната дружинка в село Ясенково. Отборната купа и индивидуалните награди ще бъдат връчени на победителите на 5 август.

Подобни

Leave a Comment

one × one =