Седмица на четенето започна в СУ „Трайко Симеонов“

Ученици, родители и учители от СУ „Трайко Симеонов“ предприеха редица инициативи по повод Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието.

Седмицата на четенето стартира днес на 22-ри октомври и ще продължи до 26-ти, като за всеки от дните в училището са предвидени различни мероприятия, свързани с четенето и пресъздаването на приказки.

Днес, началото бе дадено с изяви на ученици от 1-ви, 2-ри,3-ти и 4-ти клас.

Учениците от 1-ви „Б“ клас с класен ръководител Гергана Иванова се насладиха на приказка, прочетена от Фанка Йорданова, майката на едно от децата.

Децата изслушаха приказката с интерес, а за финал споделиха поуките, които са си извадили за доброто, злото, алчността и благородството. До края на седмицата в класа ще гостуват различни родители, за да им четат приказки от целия свят и да се забавляват заедно.

Учениците от 1-ви „А“ клас с класен ръководител Росица Боянова, от 2-ри с ръководител Дияна Йорданова, от 3-ти клас с класен Анджела Марчева и от 4-ти с класен Стиляна Иванова пък пресъздадоха сценка от приказката за Пипи Дългото Чорапче.

Докато младите и талантливи актьори разиграваха първия учебен ден на Пипилота, останалите ученици ги аплодираха бурно и се забавляваха от сърце.

  

 

Подобни

Leave a Comment

fourteen − 12 =