Сезонът на пожарите: На 13 сигнала за 3 денонощия се отзоваха шуменските огнеборци

На 13 сигнала за пожари са реагирали противопожарните екипи през последните три денонощия. На 9 август в 14 часа е приет сигнал за пожар на сметището в кв. Дивдядово. На място бил пратен екип, който погасил пламъците с помощта на 2 тона вода, мястото било запръстено след това. Самозапалване е причината за възникване на пожара.  Екип оказал съдействие за отстраняване на паднало дърво на пътното платно по пътя за село Осмар в посока към село Кочово след 16 часа на 9 август, а по-късно спасители от Нови пазар са отстранили надвиснали клони близо до трансформатор в село Марково.

На 10 август  е погасен пожар на сметището в Шумен, оказана е техническа помощ за премахване на бетонно блокче от пътното платно на ул.“Съединение“ в града, ликвидиран е пожар в сухи треви в село Тодор Икономово. В 16:39 часа е получен сигнал за пожар в производствена лента в предприятие в Нови пазар. На място бил насочен екип от РСПБЗН- Нови пазар. След пристигане огнеборците установили, че гори елеватор за отпадъчни материали. Предполага се, че причина за възникване на пожара е техническа неизправност в триещите елементи на елеватора. Пожарът бил погасен с 6 тона вода и 50 л. пяна.

В неделя е погасен пожар в къща в село Коньовец. Сигналът бил приет в 08:56 часа. Към ул.“Светлина“ бил насочен противопожарен екип. Пламъците били погасени с 500 л. вода. Унищожено било домашно имущество, климатик, мебели и около 50 кв.м. паркет. Причина за пожара – късо съединение.  Премахнато е гнездо на стършели на ул.“Септември“ в село Ивански и на ул.“Васил Левски“ в село Овчарово, по обяд е ликвидиран пожар в сухи треви в кв. Тракия в Шумен. Погасен бил и пожар в отпадъци в кв. Гривица, в сухи треви в село Златар, в село Марково и в село Тодор Икономово. Пожарите са без материални загуби.

Подобни

Leave a Comment

two + 7 =