СИДП с щанд на XXVI издание на изложението „Наслука-лов, риболов, спорт“

Директорът на СИДП инж. Веселин Нинов, ловният експерт инж. Тервел Стефанов и директори на ловни стопанства от Североизточна България ще вземат участие в XXVI издание на изложението „Наслука-лов, риболов, спорт“, което ще се проведе от 26 до 29 септември в „Интер експо център“ в София, информира Предприятието.

Посетителите на изложението ще имат възможност да се запознаят с възможностите за ловен туризъм в различните териториални поделения и да получат повече информация за трофейния, селекционния, подборния и групов лов в стопанствата към предприятието.

„Подготвили сме актуални пакетни цени, които ще представим на изложението. Новите оферти са разработени във връзка с възстановените  запаси от едър дивеч в СИДП и необходимостта броя на животните да бъде регулиран“, обясни ловният експерт инж. Тервел Стефанов. Той каза още, че на щанда на предприятието ще бъдат изложени трофеи от диви животни, добити в ловните стопанства на Североизтока.

Очаква се сред посетителите огромен интерес да предизвика и диорамата, която ще посреща влизащите в „Интер експо център“. От СИДП са решили да спечелят любителите на лова и природата със зимна сцена, разположена върху близо 4 квадратни метра, в центъра на която глиган се бие с три вълка.

Майсторски препарираните животни ще прехвърлят за миг българските и чуждите ловци насред лютата зима в северната част на страната ни и битките за оцеляване през най-студените месеци. Диорамата е направена специално за изложението и се показва за първи път. През октомври тя ще бъде пренесена в сградата на предприятието в Шумен.

 

Подобни

Leave a Comment

thirteen − 5 =