Силната музика на шуменската ул. “Витоша” активизира общинските съветници

На днешната редовна сесия на Общински съвет – Шумен, общинският съветник Добрин Чайлев внесе питане относно силната музика, огласяваща западната част на града и нарушаването на спокойствието на гражданите в малките часове на денонощието.

Към него се присъединиха още Валентин Велев, кметът Любомир Христов и председателят на ОС-Шумен проф. Борислав Беджев.

Според г-н Велев, освен проблема със силната музика, притеснителен е и факта, че на тези шумни празненства, които се провеждат масово през летните месеци се използва и пиротехника извън разрешените за това часове.

Кметът Любомир Христов добави, че и той е съгласен със това, че проблем има, но разрешаването му е извън компетенциите на общината. Той коментира, че администрацията издава разрешителни за използване на пиротехника, в които ясно е упоменато до колко часа е разрешено това. Добави и това, че има други органи и институции, които са отговорни за следенето на неспазването на тези наредби и именно те трябва да се самосезират и да започнат да извършват проверки по сигналите.

Стана въпрос и за това, че в София на дневен ред стои въпроса с вдигането на глобите за нарушаване на обществения ред, силната музика и др.

Снимка: Радио 999

 

Подобни

Leave a Comment

six + twenty =