Силно представяне на шуменските фехтовачи на Европейска купа U 17 в Солун

Много добри класирания направиха състезателите на двата шуменски клуба по фехтовка – ФА „Волов“ и СК по фехтовка „Шумен“ на Европейската купа U 17, която се проведе на 3-4 ноември в Солун. Едже Авджиоглу, която живее и тренира в Турция, но се състезава за СК по фехтовка „Шумен“, зае 7-мото място при момичетата до 14 години.  Сара Младенова също игра на ниво и успя да се класира 8-ма. Виктор Лечев при момчетата пък се пребори за 12-тата позиция.

Oт „Волов“ участие взеха Анет Маринова и София Цонева. В груповата фаза Анет демонстрира класа, излезе само с победи и получи трети номер след предварителните групи от 27 участника.

След преминаването на първите елиминации и двете не успяха да преодолеят втория кръг за влизане в 8-цата. Ани се класира 10-та, а София зае 14-та позиция.

През втория ден на кадети U 17, състезателят на „Волов“ Иван Славчев направи едно от най-добрите класирания на български участници на рапира момчета. Под ръководството на треньорския щаб -Ники Николов и новото попълнение Симеон Чепишев, Иван бе на крачка от историческо класиране, след като загуби с един туш/15-14/ от състезател на Австрия и не успя да влезе в осмицата. Така той зае престижното 16-то място от 102 състезатели от 18 държави.

Калоян Николов от СК по фехтовка „Шумен“ също се представи на ниво и остана 19-ти. Любослав Младенов, който е едва на 15 години, премина първия кръг, но за съжаление отпадна на елиминациите. Отборът на „Шумен“ бе воден от Людмил Лечев и Младен Младенов.

Калоян Николов и Любослав Младенов бяха част и от отбора на България 1. Заедно с Емануил Попов от „Олимпик“ София, те успяха да победят тима на Катар с 45 на 44 точки. В оспорван сблъсък за влизане в осмицата, нашите отстъпиха на силния състав на Франция с 45 на 37. Калоян показа голямо израстване в играта си и нанесе 25 туша на французите, от общо 38 за нашите.

В България 2 също имаше шуменец – Виктор Лечев. Вторият ни тим обаче загуби от датчаните и отпадна от надпреварата.

 

Снимки: ФА “Волов” и СК по фехтовка “Шумен”

Подобни

One Thought to “Силно представяне на шуменските фехтовачи на Европейска купа U 17 в Солун”

  1. Севдалин Киров

    Сведението е не достатъчно. При момичета U14 . Най добре се представи Едже АВДЖИОГУ. Която е сътезателка на СК Фехтовка Шумен……

Leave a Comment

fourteen + 10 =