Скаутският лагер „Ивански“ край Шумен тъне в разруха (Снимки)

Родители на деца от шумеския скаутски клуб „Мадарски конник“ се свързаха с нас и ни предоставиха снимки на потресаващото състояние на лагер „Ивански“, чиято собственост бе прехвърлена с решението на Министерски съвет на скаутския клуб.

Теренът е с площ от 22 дка, върху него са построени общо 14 сгради.

Още при прехвърлянето на лагера през 2011 година от организацията заявиха, че освен на доброволчески труд, скаутите ще разчитат на спонсори, обмислят да кандидатстват по различни проекти, както и да лобират за промени в законодателството, касаещо възстановяването и поддържането на бази по проекти.

Припомняме, че Шуменските скаути са без общинско финансиране вече втора година. През 2019 г. Общинският съвет гласува 14 000 лв. за дейности на организацията, които обаче не бяха преведени заради липса на отчетност и яснота при разходването им.

През годините, финансирането на Скаутския клуб се е повишавало не един път – от 6 000 лева на 14 000 или по-точно от 2015-та до 2018-та клуб  “Мадарски конник” е получил 70 000 лв.

И тук идва въпроса, трабва ли СК „Мадарски конник“ да бъде финансиран с 14 000 лв. на година при потресаващия вид на лагер „Ивански“, за който се твърди, че са отивали част от получените през годините средствата?

Направихме опит да се свържем за коментар и с представител на скаутския клуб, но безуспешно. Редакционният ни адрес е на тяхно разположение, за да изразят своята гледна точка.

ВСИЧКИ СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК:

    https://www.facebook.com/strelabg/posts/1548283272044777

Подобни

Leave a Comment

20 − 2 =