Служители от ДГС се включиха в проверките на лица поставени под карантина

Втора седмица служителите на ДГС-Омуртаг участват в съвместни проверки за спазване на мерките свързани с обявеното в страната извънредно положение с полицаите от РУ-Омуртаг, съобщи директорът на стопанството инж. Красимир Николов.

Направен е график и всеки ден от 17.00 до 23.00 часа полицаите от съвместните екипи проверяват дали лицата завърнали се от страни с коронавирус спазват наложената им карантина, а едновременно с това горските правят проверки за незаконно добита дървесина и други нарушения свързани със Закона за горите. В графика са включени всички служители на териториалното поделение, както и автомобилите на стопанството.

Едновременно с това продължават и дейностите по охрана на горите от бракониерски прояви. От ДГС-Омуртаг отчитат, че след въвеждане на извънредното положение посегателствата в горските територии намаляват значително. За първите два месеца на годината на нарушители са съставени  15 акта, докато през март те са само четири.

Вече месец обикаляме и възрастните хора в селата на нашата община и община Антоново, за да видим дали имат нужда от храна и лекарства. Всички ни познават и знаят, че могат да разчитат на нас. Хората вече свикнаха, че докато трае извънредното положение е по-добре да си стоят у дома и ни дават списък с това, което им е нужно, а ние в рамките на деня им го доставяме, обясни инж. Николов.

От стопанството заявиха, че разполагат с дърва на склад и хората, които са привършили запасите си, могат да поискат количества чрез кметовете на населените места. Всички стопанства в системата на СИДП разполагат в момента с дърва за огрев и гражданите, които искат могат да си закупят желаните от тях количества, за да бъдат по-спокойни ако застудяването продължи.

Подобни

Leave a Comment

16 + 4 =