“Служител на социалните” задигна 1 500 лева от дома на възрастен мъж в негово присъствие

Неизвестен извършил кражба на сумата от 1500 лева от частен дом в Шумен, в присъствието на 85-годишния му собственик, съобщиха от полицията.

Преди това „апашът“ се запознал с възрастния мъж в централната част на града. Забелязал, че човекът се придвижва с бастун, и го заговорил. Обяснил му, че работи в ТЕЛК и че имало програма по която раздават безплатни инвалидни колички на хора в нужда.

Разказал, че помогнал на много възрастни хора, предложил да помогне и на него. За целта му трябвало решението на лекарската комисия и сумата от 160 лева, които на по-късен етап щели да му бъдат върнати. Заедно отишли до дома на възрастния шуменец, за да му бъдат дадени данни от решението. Мъжът извадил документа, а „служителят“ в ТЕЛК му казал да приготви сумата от 160 лева. Видял къде възрастният мъж държи пари. Успял да му отвлече вниманието, възползвал се от това и извършил кражба на сумата от 1500 лева.

След това бързо напуснал жилището, като казал на възрастния човек че го чака пред входа. Малко след това 85-годишният шуменец разбрал за кражбата на парите и подал сигнал в полицията. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК.

Подобни

Leave a Comment

2 × 5 =