„Смядово пее и танцува“ на 29 септември

 

На пресконференция днес в залата на Възрожденския комплекс в Смядово представиха новия проект на Общината – „Смядово пее и танцува“. Финансиран е от Фонд „Социална закрила“, а общата му стойност е 6 597, 15 лева. Фондът осигурява 5 905, 90 лева, докато общинското участие е в размер на 691, 25 лева.

Пред препълнената зала кмета Иванка Петрова заяви, че Община Смядово се ползва с доста добро име пред ФСЗ, тъй като вече са печелили няколко проекта от там. „Това е фонд, който одобрява малки, но много полезни проекти. Преди три години с финансиране от там създадохме Център за социална рехабилитация и интеграция. Миналата година спечелихме един проект, с който обзаведохме Защитеното жилище в село Янково. Вместо да харчим общински пари, ние успяваме да направим тези неща от Фонд „Социална закрила“ “, каза още тя.

Ръководителят на проекта Златка Кирякова (която е и директор на “Защитени жилища 1 и 2”) даде повече подробности за културното мероприятие „Смядово пее и танцува“, което ще се проведе на 29 септември от 19 часа, на централния площад „Княз Борис 1“ в града.

Участниците са потребители на различни социални услуги на територията на общината: ДВХПР – с. Черни връх; Защитено жилище – с. Янково; Защитени жилища 1 и 2 и ДЦВХУ в Смядово; ДЦСХ  и ЦСРИ в град Смядово. Те ще бъдат ръководени и придружавани от съответните специалисти и персонал. Целевата група са хората с увреждания и възрастните.

Освен песни и танци, гостите на събитието ще се насладят на театрални сценки и пресъздаване на местни обичаи, на скеч-шоу и рецитали, ще могат да видят арт-ателиетата, както и да опитат от кулинарната изложба с традиционни ястия за региона. За участниците са предвидени награди.

С безупречното водене на сметките по изразходване на средствата се е заела Янка Димитрова, която е счетоводител в Общинска администрация.

През следващата година Община Смядово ще продължи да кандидатства с други проекти пред Фонд „Социална закрила“.

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

20 − 13 =