Смядово получи финансова инжекция от 200 000 лева, парите са за ремонт на улици

На свое заседание на 1-ви август правителството взе решение да отпусне 200 000 лева на община Смядово. Парите ще да отидат за ремонт и пълно асфалтиране на ул.”Славянска” в общинския център. Новината съобщи в социалните мрежи кметът на Смядово Иванка Петрова.

Важно е да се знае, че на заседанието си Министерски съвет отпусна малко над 111 млн. лева за избрани общини в цялата страна, но без да посочва кои точно са щастливците, получили тази изненадваща финансовата инжекция.

От информацията на Иванка Петрова става ясно, че със собствени средства това лято ще бъдат  асфалтирани ул.”Цар Калоян”,ул.”Хан Аспарух ,ул.”Никола Вапцаров” и ул.”Панайот Волов“.

Преди няколко месеца общината е кандидатствала по Програмата за развитие на селските райони за асфалтирането на ул.”Райна Княгиня”,ул.“З.Ж.Величков”,ул.”Иван Вазов” и ул.”Априлско въстание”. Предварителното точкуване ги нарежда на место, което дава ясен сигнал, че проекта ще бъде финансиран.

„Всичко това,заедно с направеното до момента ни прави доволни по подобряването на инфраструктурата в Смядово,но продължаваме, има още много работа“, казва още в съобщението си кметът Иванка Петрова.

 

Подобни

Leave a Comment

nineteen − 2 =