Смядовските „маргаритки“ с медали от международен конкурс в Созопол

Малчуганите от Детска вокална група “Маргаритка” – гр. Смядово се завърнаха с отличия от XIII Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата “Музите” – Созопол 2018.Това съобщи за СтрелаБГ техният ръководител Димитричка Димова.

Дует “Маргаритка” (Гергана Желязкова и Кристиян Стефанов) спечелиха бронзовите медали в раздел „Музикално изкуство“ с изпълнението си на песните „Детски спомен” и „Нека с теб”.

Детската вокална група, която включва десет малки „маргаритки“, грабна журито и публиката с парчетата „Заедно” и „La Bamba” и заслужено се нареди на третото място, окичвайки се с бронзовите отличия.

Конкурсът, който е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, събра на едно място стотици таланти от почти всички области на изкуството. Освен многото малчугани от страната, участие в международния фестивал-конкурс в Созопол взеха и деца от Украйна, Русия, Чехия, Индонезия, Турция.

Преди седмица излязоха резултатите от Дистантен конкурс „Нови гласове и песни“, откъдето възпитаниците на Димитричка Димова и Стоян Шайков, изпратили видеозаписи с изпълнения, са отличени с четири първи места. Наградите ще им бъдат връчени на 1 октомври – Международния ден на музиката, на грандиозен гала концерт в резиденция „Бояна“.

Гергана Желязкова и Кристиян Стефанов пък ще отпътуват в края на август за Албания, където са поканени на силен музикален конкурс.

 

Подобни

Leave a Comment

thirteen − six =