Смядовски таланти с награди от Международен фестивал за вокални изпълнители в Банкя

Детска вокална група “Маргаритка” – гр. Смядово се завърна с цели три награди от IV Международен фестивал-конкурс за вокални изпълнители „Вярвай, искай, можеш“ Банкя 2018г. Това съобщи за СтрелаБГ Димитричка Димова, ръководител на групата. Фестивалът, който е с конкурсен характер, събра на една сцена талантливи малчугани от цялата страна.

ДВГ „Маргаритка“ са спечелили първото място в категория „Song international“ с песента “La bambа“ и второ място в категория „Българска песен“ с изпълнението на „Петлите пеят“. За успехите си са наградени с грамоти и статуетки. Кристиян Стефанов пък е завоювал бронзов медал в категория „Song international“ на номинация „Изпълнители“ с изпълнение на песента „Parla Piu Piano”.

Организатор на мащабното музикално събитие е център за изкуство,, Зорница ” – гр. София. Провежда се с партньорство на Община Банкя и под патронажа на кмета Рангел Марков. Фестивалът е включен в тазгодишния културен календар на Министерството на културата.

Димитричка Димова благодари на кмета на Община Смядово Иванка Петрова, без чиято помощ участието им на фестивала би било немислимо. Малчуганите от “Маргаритка” започват подготовката си за участие в Международен фестивал-конкурс „Музите“ в Созопол на 10 юли.

 

Подобни

Leave a Comment

4 + nineteen =