Собственици на жилища в Шумен се изнасят от домовете си заради тормоз от „луд лекар“

След дългогодишен тормоз от страна на бивш лекар, собственици на апартаменти се принуждават да напуснат домовете си, защото се страхуват и не издържат на психическия тормоз, на който са подложени ежедневно.

Всичко това се случва в жилищен блок на ул. „Генерал Драгомиров“ в шуменския квартал „Боян Българанов“.

Проблемният съсед живее на първия етаж в блока. Той е бивш лекар от арменски произход с американско гражданство. Преди години, докторът претърпява инцидент, след който се налага да му се  направи операция на главата и да му бъде сложена метална пластина на черепа.

След сложната интервенция, лекарят прекратява своята практика и се пенсионира по болест, но с американска пенсия.

Именно след този инцидент, започва и тормоза нас неговите съседи…

„Всички прозорци в жилището му са зазидани. Има само един, който гледа към входната врата на блока. Излиза много рядко от дома си и то само, за да свърши някоя беля. Носят му храна с такси, подават я през прозореца, а той плаща от там. Нас това не ни тревожи – друго ни притеснява …“, разказват живущите в блока.

Докторът обичал да псува и да заплашва всеки, който прекрачва прага на блока. Тормозел и децата, които си играели отпред. Всекидневно изхвърлял през прозореца съдържанието на хладилника си. Причинявал е и аварии по водопровода в сградата, а една от последните – втрещила всички хора.

Той имал куче, което по думите на съседите му било бито и всеки ден чували скимтенето на животинката … Един ден, обаче кучето спряло да се чува. Малко след това възникнала и авария – запушила се канализацията.

След като започнали да отстраняват проблема, видели козината на животно, която той бил изхвърлил с тоалетната.

„Беше неописуемо… Кучето умряло, а той го обръснал и го увил в найлон, след което го прибрал във фризера… Не искам дори да се сещам за това зверство…“, каза една от жените, която живее във входа.

Докторът не спрял до тук. Вербалната му агресия станала още по жестока. Започнал да заплашва бабата, която живее над него, че ще я убие и изнасили.

Жената живеела в блока от 40 години заедно със съпруга си. И двамата пенсионери.

„Мъжете в блока го предупреждаваха всеки ден. Баба Василка се страхуваше да излиза, защото трябва да мине покрай врата му. Викахме и полиция, водиха дело – нищо. От един месец вече, баба Василка и съпруга ѝ се изнесоха на квартира“

Освен заплахите, докторът имал навика да крещи с цяло гърло и да псува. Полицаите, които идвали по сигнали от съседите, казвали, че не могат да направят нищо и, че той има право да крещи от 20:00 до 22:00 часа.

Нещото, което още повече обезсърчило хората е, че бившият лекар разполага с много пари и по негови думи, финансирал хора от Общината. Показателен факт за това е, че и един от юристите на Община Шумен се занимава с неговите дела.

Подобни

4 Thoughts to “Собственици на жилища в Шумен се изнасят от домовете си заради тормоз от „луд лекар“”

  1. Vsichko shto e jivo

    Теглете му един як бой на тоа педер

  2. Onazi, drugata

    Otivate na pisanata ulica v kvartala I chakate da zapochne da kreshti, bihte se orientirali otkude idva zvuka, nali? Kakto ako otdalech idva kola I naduva qko chalga…

Leave a Comment

20 − two =