Сотир Цацаров награди прокурор Румен Рачев от Окръжна прокуратура – Шумен

Главният прокурор г- н Сотир Цацаров награди прокурор Румен Рачев от Окръжна прокуратура – Шумен за постигнати отлични резултати при ръководството на разследването на четворното убийство в гр. Каспичан на 24 септември 2018 г., извършено по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост, и за постигането на наказание от 30 години лишаване от свобода при строг режим за извършителя Петър П.

Тежкото престъпление в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на прокурор Рачев от Окръжната прокуратура в Шумен. На 24 септември 2018 г. на улицата пред къщата между Петър П. и чичо му възникнал конфликт по повод пребиваването му във фамилната къща. Петър бил употребил алкохол.

Подсъдимият се прибрал в къщата. Живеел на втория етаж. Взел малка брадвичка и слязъл на първия етаж, където живеело семейството на чичо му. Вратата била отключена и Петър влязъл. Умъртвил чичо си и стринка си. В това време в къщата дошли синът и дъщерята на възрастното семейство, които Петър също убил. След това се качил на втория етаж. 64-годишният подсъдим Петър П., който уби 81-годишния си чичо Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишния им син Веселин на 24 септември 2018 г. по особено мъчителен начин и с особена жестокост, бе задържан от прокурор Рачев и предаден на съд само три месеца след извършването на престъплението. Само пет месеца след извършване на четворното убийство в гр. Каспичан подсъдимият Петър П. бе осъден на 30 години лишаване от свобода при строг режим от Шуменския окръжен съд.

Петър П. призна вината си с цел да получи по-леко наказание. Състав на Шуменския окръжен съд след намаляване на наказанието заради съкратеното съдебно следствие му определи да изтърпи 30 години лишаване от свобода, каквото наказание поиска и прокурор Румен Рачев от Окръжната прокуратура в обвинителната си пледоария.

За проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и постигане на максимална осъдителна присъда на извършителя на тежкото престъпление в изключително кратък срок, главният прокурор награди прокурор Рачев с отличие „Служебна благодарност“ и с предметна награда „Награден нож“. Предложението за наградата е направено от Маргарита Георгиева, административен ръководител на Окръжна прокуратура-Шумен.

Подобни

Leave a Comment

15 + thirteen =