Специализирана полицейска операция в Салманово завърши с 230 нарушения

230 са констатираните нарушения за превишена скорост при проведената вчера в село Салманово полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и контрол на движението по пътищата.

В операцията участваха пет полицейски екипа от РУ- Шумен. На входовете и изходите на селото бяха извършвани проверки на влизащите и напускащите населеното място. Проверени са общо 133- ма, 17 криминално проявени и 86 моторни превозни средства. При проверките на пътя са отнети три свидетелства за управление на моторни превозни средства, връчени са 13 електронни фиша за превишена скорост. За различни констатирани нарушения са съставени 6 акта, наложени са 5 глоби с фиш.

Проврени са два търговски обекта в населеното място. В единия от тях е намерена и иззета  8 кг. негодна стока.  Образувано е досъдебно производство за държане на боеприпаси без надлежно разрешително. Проверката в частен дом на ул.“ Георги Димитров“ била извършена около 10:25 часа вчера. Намерени в имот на 30-годишен местен жител са шест боеприпаси за огнестрелно оръжие с различен калибър. Иззети са, за извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

four × two =