Специализирана полицейска операция се проведе в с. Ивански

На изградените четири контролно-пропускателни пункта бяха проверени 64 моторни превозни средства и 95 местни жители и преминаващи през населеното място.

Други 14, за които има данни, че са извършвали престъпления са били проверени в рамките на операцията, която се проведе под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен. Образувани са две производства- бързо и досъдебно. Дърва за огрев без редовно писмено позволително били открити и иззети от  имот на 56-годишен местен жител.  Проверката е извършена съвместно със служители на РДГ.

В следобедните часове в дома на 31-годишен мъж от Ивански  криминалисти намерили около грам бяло прахообразно вещество- по негови данни „амфетамин“. Веществото е иззето и предстои да бъде лабораторно изследвано. Мъжът е задържан в РУ- Шумен, за престъпление по чл. 354 в ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство. Констатирани са 12 нарушения. Установени са 75 нарушения на скоростните режими. Служители на сектор Икономическа полиция към областната дирекция са извършили съвместни проверки със служители на ОДБХ в два търговски обекта. Иззети са 57 килограма негодно месо за унищожаване. Съставени са 2 акта за установени административни нарушения.

 

Подобни

Leave a Comment

10 + six =