Спипаха трима малолетни от Шумен, подкарали и потрошили няколко автомобила

Полицията установи трима малолетни след като унищожили и повредили последователно стъкло на лек автомобил „БМВ“ с шуменска регистрация, десен фар и броня на товарен автомобил Ивеко “Дейли“, калници и брони на лек автомобил Деу “Нубира“, задна броня на лек автомобил Фолксваген „Голф“, задна дясна врата и калник на лек автомобил Ауди „А6“.

Автомобилите били собственост на двама мъже, собственици на автокъщи, които се намират на обща площадка на бул.“Ришки проход“ в Шумен, информират от Областна дирекция на МВР.

Всичко започнало в неделния ден, когато малолетните момчета решили да посетят една от автокъщите, да намерят автомобил  за „да се научат да шофират“. Първо видели паркирано БМВ. Опитали да влязат в автомобила да го карат. Счупили му стъклото, търсили ключ за да го подкарат.

След като не намерили, се прехвърлили на други автомобили. Успели да подкарат товарен автомобил Ивеко, с него удрaрили паркираните около него автомобили. Прехвърлили се на Форд “Транзит“, но краткият им курс на шофиране приключил с затъване в калта.

След като закъсали, се върнали в автокъщата и подкарали други два микробуса. За щастие закъсалия в калта бус им попречил да излязат от автокъщата. След като не успели решили да се приберат по домовете си и да се  върнат на следващия ден, за да си продължат „обучението по шофиране“.

Сутринта на 9 юли около 9:30 часа един от собствениците на автокъщата, забелязал три момчета, които правили опит да се качат в един от автомобилите. Подал сигнал в полицията. На място бил установен единият, 10-годишен.

Малко по-късно са установени и съучастниците му-  още едно момче на 10 години и 7-годишният му брат. Разпитани са. На място бил извършен оглед.

Образувано е досъдебно производство.

Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от РП- Шумен.

Подобни

Leave a Comment

2 × two =