Стотина граждани щурмуваха тази сутрин “Арена Шумен”

Около 100 души дойдоха в първия час във втория ден на отворените врати в “Арена Шумен”, за да изплакнат окото и да се порадват на новото градско бижу.

На входа на залата, точно в 10:00 часа, гражданите бяха посрещнати от учтива дама – „екскурзовод“, която имаше за задача да ги запознае в детайли с възможностите на съоръжението и да ги разведе по етажите.

Радостното е, че освен мнозинството от възрастни и трудно подвижни шуменци, в групата от посетители се забелязваха и млади семейства с деца. Първоначално, всички бяха поканени да се настанят удобно на трибуните, където на екрани, разположени в двата края на игрището,  домакините от ОП „Общински жилища и имоти“ излъчиха 8-минутен филм за историята на построяването на „Арена Шумен“.

След кратката презентация групата от шуменци се впусна из лабиринтите на модерното спортно съоръжение. Обиколката продължи доста време, тъй като залата разполага с много и то разнообразни по своето предназначение помещения: зала за допинг контрол, за медицинска помощ, шест съблекални с душове и тоалетни, зали за журналисти и за пресконференции, магазин за спортни стоки, фитнес зала, сауна, парна баня, кафене с отделен вход.

Оборудвана е и с два асансьора, единият – на входа за журналистите, а другият – на входа за ВИП-гостите. Лошо впечатление направи факта, че фонтаните на входа на залата тази сутрин не работеха, поне в периода от 10 до 11 часа. Никой от служителите обаче не можа да обясни защо това е така.

Стана ясно, че общо над 500 души са посетили залата в първия ден на отворените врати, който беше вчера. Всяка една от групите се състои от средно 70-80 души, което е една добра цифра за нашия силно обезлюдял град.

„Екскурзоводът“ ни сподели, че най- вероятно първото официално спортно събитие, което ще се проведе в “Арена Шумен”, ще бъде турнир по баскетбол. Датата все още не е уточнена, но се говори за края на месец септември.

На 30-ти септември пък шуменци ще могат да се насладят на спектакъла на Камен Донев „За Сватбите“ – грандиозно събитие, което се очаква да изпълни до краен предел трибуните на новооткритата зала.

Часовете за оставащите посещения днес са от 15, 16 и 17 часа.

 

Подобни

Leave a Comment

five × 1 =