Стотици шуменчета се включиха в игрите – част от инициативата „Лесовъд за един ден“

Близо 200 деца от II ОУ „Д-р Петър Берон“ и III ОУ „Димитър Благоев“ в Шумен са се включили днес в инициативата „Лесовъд за един ден“, която традиционно се провежда в началото на месец април, след Седмицата на гората, информираха от СИДП.

Децата поздрави директорът на РДГ инж. Емил Гелов, който им пожела да се забавляват, но и да научат много нови неща за гората и нейните обитатели. След официалната част по откриването на инициативата децата се разделиха на 6 отбора, които последователно трябваше да минат през различни научни и спортни центрове.

Там те имаха възможност да опознаят горските животни, да разберат как живеят обитателите на пещерите  и да участват в състезателни игри, които ги подготвят да се справят с различни ситуации по време на поход в планината. Всеки един от малчуганите имаше възможност на си изработи медальон от дърво, на който да напише името си и да нарисува любимото си животно, цвете или дърво от природния парк. Децата направиха и картички от естествени материали  /цветя, листа, клонки и камъчета/, които да подарят на своите родители.

В края на празника всяко едно от децата получи раничка с лакомства, с която да може след това отново да обикаля из горските пътеки. Празникът се организира от Североизточното държавно предприятие, ДГС-Шумен, РДГ-Шумен, Природен парк „Шуменско плато“ и горски педагози от ШУ „Епископ Константин Преславски“, ОДК, ДГС-Смядово и ДЛС-Паламара. До края на седмицата „Лесовъд за един ден“ ще събере деца от всички стопанства на СИДП.

Подобни

Leave a Comment

3 × 2 =