Строги мерки от петък до 21 декември 2020 г.

По-строгите противоепидемичните мерки влизат в сила от петък – 27 ноември и ще продължат до 21 декември 2020 г. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Мерките са следните:

– Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции.В това число влизат всички ученици от 1 до 12 клас; всички извънкласни занимания, всички висши училища, всички присъствени и групови занятия във центрове и школи.

-Преустановяват се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.

-Преустановява се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.

– Преустановява се провеждането на групови културни и развлекателни мероприятия, изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска

– Не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека

– Преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика

-Преустановяват се посещенията във фитнесите.

– Преустановяват се посещенията на всички заведения за хранене. Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

– Преустановявят се посещения в игрални зали и казина.

– Преустановяват се посещенията във всички магазини от тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазин, банки, застрохователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, магазините, които са малки, ще продължат да работят.

– Преустановяват се туристическите посещения в страната и чужбина.

“Не налагаме вечерен час в нито една сфера на територията на страната. Паркове и градини остават отворени, както и всички храмове – църкви, джамии, синагоги”, добави Ангелов.

Подобни

Leave a Comment

nineteen + 15 =

error: Съдържанието е защитено!!!