Студенти от Шуменския университет участваха в обучение „Защита на населението и критичната инфраструктура при бедствия, аварии и катастрофи”

Студенти от специалност „Системи за сигурност“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ с ръководители доц. д-р Доника Диманова и гл. ас. д-р Здравко Кузманов посетиха на 28 и 29 септември Центъра за професионална квалификация – РДПБЗН – Монтана при ГДПБЗН-МВР.

Началникът на Центъра гл. инспектор Генади Горанов представи дейността на учебното заведение, видовете обучение и тренировъчната база. Студентите имаха възможността да се запознаят със съвременните подходи и технологии в областта на защитата на населението и инфраструктурата при бедствия, аварии и катастрофи. Заедно с 13 военни аташета от 11 държави наблюдаваха практически занятия на стажанти-пожарникари за търсене и спасяване в разрушени сгради, при наводнение и аварии в обекти, работещи с опасни вещества на учебния полигон на Центъра.

Гл. инспектор Горанов лично връчи на студентите и техните ръководители сертификати за участие в екипно обучение на тема „Защита на населението и критичната инфраструктура при бедствия, аварии и катастрофи“.

Снимка: ШУ

Подобни

Leave a Comment

4 + five =