Ст.комисар Ялчън Расим: Разбихме най-голямата и модерна оранжерия за марихуана в Шуменска област (Видео)

На пресконференция днес, директорът на Областната дирекция на МВР Ялчън Расим, окръжният прокурор Маргарита Георгиева и заместникът ѝ Орлин Куздов разкриха пред журналисти някои от подробностите около разбитата наркооранжерия в село Кочово.

По думите на ст. комисар Ялчън Расим и прокурор Маргарита Георгиева, стана ясно, че оранжерията е най – голямата и модерна, разкривана до този момент на територията на област Шумен.

 

Полицейската акция е започнала в петък под надзора на Окръжната прокуратура след оперативен сигнал. Трима мъже са били задържани край Велики Преслав по време на сделка с наркотици. Арестуваните са били Ерджан Балов от Велики Преслав, Александър Марков от София  и Траян от Варна. Била е иззета и сумата от 8400 лева. От мястото, където е била отглеждана марихуаната и подготвяна за продажба са били открити 700 саксии с канабис в различна зрялост, както и 11 чувала със суха тревна маса – близо 54 кг.

Имало и задържана жена, която в последствие е била освободена след изясняване на обстоятелствата. Дамата била наета само да почиства съоръженията и наркооранжерията.

Помещението за отглеждане на марихуана в Кочово е било с площ от около 80 квадрата. Стана ясно и, че самата лаборатория е била създадена в плодохранилище на известна шуменска фирма, която е отдала имота под наем.

Свръхмодерна наркооранжерия разбиха шуменските криминалисти

Свръхмодерна наркооранжерия разбиха шуменските криминалисти

Публикувахте от СтрелаБГ в 19 февруари 2018 г.

Показаха пред журналисти част от иззетата марихуана от село Кочово

Показаха пред журналисти част от иззетата марихуана от село Кочово

Публикувахте от СтрелаБГ в 19 февруари 2018 г.

Снимки и видео: СтрелаБГ 

Подобни

Leave a Comment

1 × three =