СУ „Сава Доброплодни“ с множество прояви по повод 145 г. от гибелта на Апостола

Състезание „Лъвски скок“ между учениците от 5-ти клас ще бъде акцентът в отбелязването на 145-ата годишнина от гибелта на Апостола в СУ „Сава Доброплодни“ – град Шумен. То ще се състои на 16 февруари от 12.30 часа в големия физкултурен салон на училището.

Традиционно наситеният с прояви период започва на 15 февруари с откриването на изложба от ученически творби, озаглавена „Делото на Апостола“. На 16 февруари от 11 часа за най-малките – учениците от 1-ви до 4-ти клас – са организирани прожекции на филма „За живота и делото на Апостола“, а от 15 часа шестокласниците ще търсят из сградата на училището отговори на исторически загадки в състезанието игра „Следваме те, Апостоле“.

На 19 февруари от 7.30 до 16.30 часа най-заслужилите сред доброплодците ще станат част от почетен караул пред знамето – реплика на байрака на Шуменския революционен комитет в училищното фоайе, а в 11 часа учениците от VIII “б” клас ще поднесат цветя пред паметника на Васил Левски.

„Заветът на Левски“ е темата на интервюто, което даде специално за възпитаниците на школото Марин Казаков – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“ за град Шумен. То ще прозвучи по училищната радиоуредба в 9,00 часа. Презентация в часовете на класа и поетично четене на ученици от VII “а” клас, посветени на Дякона, ще завършат тазгодишното поклонение пред паметта на най-българската икона.

 

Подобни

Leave a Comment

20 − 1 =