Събират дарения от книги за читалището в село Мараш

Сдружението „Общество 528“ организира благотворителна инициатива в подкрепа на читалището в село Мараш. Пламена Николова, която е член сдружението и главен инициатор на кампанията „Да подарим книги на читалището в с. Мараш“ разказа пред репортер на СтрелаБГ за инициативата, за доброто у хората и желанието да помагаш.

„Работя в библиотеката в Шумен, където се запознах с читалищната секретарка на село Мараш Иванка Генчева. Тази жена от години идва при нас – взема нови книги, носи ги в библиотеката в селото и ги връща щом хората ги прочетат и така няколко години. Знам колко е трудно в малките читалища, но в същото време те са едно от малкото места, които съхраняват българските ценности, традиции и история. Реших да чрез „Общество 528“ да помогнем на марашкото читалище и се свързах мои познати и приятели. Обявихме го и в социалната мрежа. Вече при мен има четири големи торби с книги, които донесоха съпричастни хора. Тези, които нямаха възможност ни дадоха пари, с които закупихме нови книги“.

Към инициативата са се присъединиха и от „Фермерски пазар Шумен, които ще направят щанд на 25-ти ноември и 9-ти декември на Общинския пазар в града, където всеки желаещ ще може да донесе книги за библиотеката в Мараш“.

 

 

Подобни

Leave a Comment

11 + twelve =