Съдят по бързото производство 27-годишния Хюсеин Н., карал пиян и не спрял на стоппалка

Районната прокуратура в Шумен предаде на съд с обвинителен акт по бързо производство 27-годишния Хюсеин Н., управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 0,93 промила, което е престъпление по член 343б, ал. 2 от Наказателния кодекс. Това съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

На 2 юли 2017 г. мъжът управлявал автомобил „Фолксваген голф“ в село Друмево. Полицейски служители подали сигнал със стоппалка на шофьора, но той не се подчинил. Продължил да шофира и на известно разстояние от полицейския автомобил спрял и се отправил в неизвестна посока. По-късно бил доведен и тестван с дрегер, който констатирал 0,93 промила алкохол в кръвта.  Съставен му бил акт за  административно нарушение и му бил даден талон за кръвна проба. Подсъдимият отказал да даде кръвна проба за химическо изследване.

Районната прокуратура в Шумен задържала за срок до 72 часа 27-годишния мъж и внесла искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, което било уважено от състав на Шуменския районен съд.

Това престъпление подсъдимият извършил в изпитателния срок на предходно осъждане за същото деяние, за което с присъда на Районния съд в Шумен му било наложено наказание лишаване от свобода за срок 1, 2 год. с тригодишен изпитателен срок. С присъдата съдът лишил Хюсеин Н. и от право да управлява МПС за срок от 1 година и два месеца. Присъдата влязла в сила на 3 април 2017 год., или само три месеца преди шофирането под въздействието на алкохол на 2 юли 2017 г.

Предстои делото срещу Хюсеин Н. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския районен съд. Дотогава той ще остане в ареста.

Подобни

Leave a Comment

ten − four =