Съседи на убиеца от Каспичан: Преди години баща му го изгони

Убиецът от Каспичан Петър Димитров, който закла цяло семейство бил прогонен от дома си преди 30 години, но малко преди смъртта на баща си, той отново се завърнал в родния край, разказват съседи на загиналите.

“Преди време покойният баща на Петър, който е и брат на един от закланите го беше изгонил от тук. Петър отиде да живее някъде към Сливен. Там се ожени и му се родиха 2 момчета, но жена му го изостави – избягала и оставила децата при него. Той сам ги отгледа. Единия сега е в Белгия, а другия си е тук. Не знам точно защо баща му го беше изгонил, но и със сестра си не се разбираше. Тя също е от Каспичан и до колкото знам не си говорят”, разказа един от съседите.

Хората, които живеят на улица “Раковска” не доумяват как се е стигнало до това жестоко убийство. Всички твърдят, че по нищо не е личало да имат вражда. Никой не се бил оплаквал за неуредици около имоти.

Убитият дядо Георги се движел с бастун, но често ходел пред една от съседските къщи на раздумка и никога не бил споменавал, че има проблеми с Петър.

“Толкова години комшулък и сега такова нещо да се случи, главата не ми го побира. Много добре си спомням, че в края на миналия месец ходиха заедно с Петър на морски празник във Варна и после се шегувах с него и го питах дали е плувал”, спомня си съседът Иван Дочев.

Припомняме, че по-рано днес дъщерята на една от убитите потърсила помощ от служителите на МВР, защото от два дни няма връзка с майка си. Полицията, заедно с младата жена отишли до дома на баба й и дядо й, където никой не отварял. Служителите на реда разбили вратата, влезли в къщата и се натъкнали на първия труп. Малко по-навътре в антрето имало и втори. Веднага били информирани дежурен прокурор и шефа на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим, които дошли на местопроизшествието.

Телата до врата били на 46-годишния Веско и 48-годишната му сестра Славка. При продължилият оглед били намерени и телата на съпрузите Георги Великов и Гуля Желева – родители на Веско и Славка.

Георги и Гуля били убити в стаята, която използвали за дневна и спалня и, вероятно са били убити докато се хранят.

Според съдебния лекар смъртта на жертвите е настъпила преди 2 до 3 дни, което съвпада и със събраната от полицията информация, че  за последно убитите са били забелязани на 24 септември.

Убиецът бил намерен от полицията в дома си. По думите на ст. комисар Ялчън Расим заподозреният сам си казал всичко и оказвал съдействие за разследването.

Подобни

Leave a Comment

fifteen + 19 =