С близо 2 млн. лв. обновяват водопроводната мрежа в пет преславски села

Кметът на Велики Преслав Александър Горчев подписа пореден договор по проект за реконструкция и рехабилитация на водопровод и пътна настилка, съобщиха от общинския пресцентър.

Безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, от Програма за развитие на селските райони ще получи Община Велики Преслав.

1 910 000 лева е сумата, която Държавен фонд “Земеделие” предоставя на местните власти за осъществяването на Проект „Реконструкция и рехабилитация на водопровод и възстановяване на улична настилка в с. Златар, с. Драгоево, с. Миланово, с. Кочово и с. Троица – община Велики Преслав“.

В рамките на проекта ще се направи реконструкция на водопроводна мрежа и цялостно асфалтиране на улиците: ул. „Цар Калоян“ в село Троица, ул. „Стефан Стойчев“ в село Драгоево, ул. „Никола Петков“ и ул. „Охрид“ в село Златар, ул. „Бузлуджа“ в село Миланово и ул. „Панайот Волов“ в село Кочово.

 

 

Подобни

Leave a Comment

15 − fifteen =