С демонстрации шуменските полицаи отбелязаха празника на полицията (Снимки и Видео)

По повод празника на полицията – 8 ноември, шуменски полицаи демонстрираха различни техники за самоотбрана, тактически действия- пускане на рапел, задържане на особено опасно лице, задържане с помощта на следово куче и др.

Снимка: СтрелаБГ. Полицейско куче.

В събитието, което се проведе пред Областната дирекция на МВР в Шумен, се включиха и състезатели по карате от ученическата спортна школа „Хан Крум“, а възпитаниците на сенсей Даниел Димитров от СК „Киокошин” в Шумен представиха пред любопитните граждани „ката”.

Снимка:СтрелаБГ. УСШ „Хан Крум“

Директорът на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим поздрави колегите си по случай празника и им пожела на първо място здраве, силен дух и професионални успехи.

Снимка: СтрелаБГ. Директорът на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим

Празникът на полицията се отбелязва традиционно на 8-ми ноември – “Св. Архангел Михаил”. Чества се за първи път през 1924 г., като инициативата за неговото учредяване принадлежи на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Тогавашният министър на вътрешните работи и на народното здраве Иван Русев приема идеята на подполк. Кисьов за определянето на патронен празник на полицията, и под влиянието на Софийския митрополит спира вниманието си на празника на Св. Архангел Михаил.

 

Подобни

Leave a Comment

7 − 3 =