С дефиле и премиера на нов спектакъл откриват 163-ия сезон в ДКТ „Васил Друмев”

Драматично-куклен театър „Васил Друмев” открива официално 163-ия си творчески сезон на 26-ти септември. Празничната програма ще започне с пъстро дефиле в 18:00 ч. от площад „Кристал”. Предвождани от духова музика и от директора Димитър Димитров, всички работещи в театъра ще се превъплътят в персонажи от пиеси.

По традиция, в 18:30 ч. ще се състои тържественото запалване на  театралния огън и издигане хоругвата на театъра. За 19:00 ч. е насрочена премиерата на авторския спектакъл на Димитър Димитров „Ще ти разкажа за Америка”.

Пиесата се поставя за първи път на сцена и е написана специално за актьорите Красимир Ранков и Мария Статулова. В мрачната, абсурдна като живота комедия,  се разказва за онова, с което може да се сблъска човек, завърнал се от Америка след повече от петнадесет години. В текста са събрани случки от реалния живот, публикувани в медиите и интернет пространството.

„Ще ти разкажа за Америка“ не е развлекателна комедия, а сатира, разкриваща „тарикатската“ изобретателност на семейство Чурукови. Участват още: Валентин Василев, Микаела Берчева /дебют/, Марина Мозжухина и Веселин Борисов /гост/.

Разкрита е продажба на билети на цени от 10,00, 12,00 и 15,00 лв.

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

nineteen + 15 =