С издигане на знамето и поднасяне на венци и цветя Шумен ще отбележи 3-ти март

С издигане на знамето на Република България пред сградата на Общината и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните шуменци Шумен ще отбележи националния празник – 3 март и 140 години от Освобождението на Република България. Организатори на тържеството са Община Шумен и Командването на военния гарнизон – Шумен.

Програмата за честването на з-ти март ще започне в 09:30 часа със заупокойна молитва за загиналите войни и опълченци и молебен за здраве в храма „Св. Вознесение Господне“.В 10:00 ч. пред паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал“ ще бъдат поднесени венци и цветя от официални лица и граждани.

В 12:00 ч. шуменци ще могат да се насладят на концерт -спектакъла „Величието на един народ“ на АНПТ – Шумен, който ще се проведе в ДКТ „Васил Друмев“.

В церемонията по отбелязването на националния празник ще се включат кметът на Община Шумен Любомир Христов, заместник-кметове, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни, обществени организации и граждани.

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

16 − 3 =