С изложба в Арт-галерията закриха пленера по живопис във Велики Преслав

Днес официално бе закрит Пленер живопис „Велики Преслав от Златния век до Българското председателство на ЕС“, който стартира във вторник. Събитието е част от Проект „Месец на Българското председателство на Съвета на ЕС във Велики Преслав“, който се осъществява по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“, информират от общината.

Шестима художници са се включили в изложбата, като петима от тях са членове на Дружеството на шуменските художници и Представителството на СБХ в Шумен. Това са Александър Величков, Свилен Земеделски, директорът на Художествената галерия „Елена Карамихайлова” – Шумен Диян Евтимов, доц. Валентин Кулев – художник и преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски“, Дарина Минева – Специалист „Култура и ВО“ в Община Велики Преслав, а към тях се присъедини и Полина Маринова – Специалист СП в Община Велики Преслав. Прекрасните им произведения са били показани днес от 17 часа в Арт-галерията на Община Велики Преслав.

История и настояще – почувствани, вдишани, видени и изрисувани от талантливите художници – това видяха всички, които посетиха изложбата, с която се закри един пленер, за да се отвори път за много следващи. Това са си обещали участниците и кметът на Община Велики Преслав д-р Александър Горчев.

Подобни

Leave a Comment

5 × four =