С празнична програма закриват лятната детска работилница в Регионалната библиотека в Шумен

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за шуменските деца празник, с който по традиция ще бъде закрита лятната Детска работилница за изкуство в библиотеката.

Събитието ще започне на 31 август в 10.00 ч. с представяне на спектакъла „Ако бях голям”, подготвен по едноименната книжка на Ева Яниковска от участниците в театралното ателие на работилницата, и ще продължи с музикална програма. Гостите ще могат да разгледат и изложба с творби на участниците в летните фото- и фешънателие и да се включат в благотворителен базар с изделия, изработени в приложните ателиета на детската работилница.

По традиция със събраните от базара средства ще бъде закупена детска литература. През настоящото лято, в рамките на XI Детска работилница за изкуство, библиотеката организира седем клуба и ателиета, а през месец август предложи на шуменските деца и лятна следобедна занималня, в която под ръководството на педагог малчуганите участваха в различни приложни занимания и се запознаха с интересни художествени текстове.

Подобни

Leave a Comment

ten − 3 =