С “Първа копка” кметът на Шумен даде старт на мащабен проект за за благоустрояване на градската среда (Снимки и Видео)

С „Първа копка“ започва изпълнението на проектите за благоустрояване на градската среда в град Шумен.

Официалната церемония за стартирането на проекта се състоя  в квартал „Тракия“ на ул. „Тракия” . Там кметът Любомир Христов даде символичен старт на строително-монтажните работи, като счупи бутилка шампанско в един от багерите.

 

Проектът „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“ се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие по Приоритетна Ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ и е на стойност от 2 539 032 лева.

В изпълнението на проекта е включено благоустрояване, изграждане и рехабилитиране на пешеходни алеи и тротоар в района на кв. „Тракия“.  Рехабилитация на ул. „Тича“ и благоустрояване на зелена площ до Диагностично консултативен център I – Шумен ЕООД“.

Рехабилитация на района около кръстовището на ул. „Стационна“ и бул. „Симеон Велики“. Изграждане на пешеходни алеи и тротоар в района на ул. „Съединение“ от Пенсионерски клуб №7 до Съдебна палата.

По време на тържественото откриване Любомир Христов съобщи, че е разговарял с Варненският и Великопреславски митрополит за изграждане на параклис в квартал Тракия.

Молитвения дом ще бъде построен в близост до един от веригата супермаркети, които се намират в квартала.

Отец Красимир отслужи водосвет за здраве и успех по време на проекта и благослови присъстващите.

   

 

На събитието бе уважено от зам.-кметове, областният управител на града, общински съветници, гости и жители на квартала.

   

След официалната част и „Първата копка“ бе организирана и почерпка за присъстващите, на която кметът разговаря с някои от гражданите, които му благодариха за това, че започва да се работи проблемите в квартала.

 

„Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“

ВНИМАНИЕ! ГОВОРИ КМЕТЪТ ЛЮБОМИР ХРИСТОВ 🙂 Ето какво предстои да бъде извършено в квартал "Тракия" по проектът „Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“

Публикувахте от СтрелаБГ в 19 януари 2018 г.

Подобни

Leave a Comment

one × two =