С танци, игри и предизвикателства отбелязаха Световния ден без тютюн в Шумен (Снимки и Видео)

Регионална здравна инспекция – Шумен организира редица инициативи на местно ниво по повод 31 май – Световния ден без тютюн. В Градската градина пред кафе-сладкарница „Мики“ бе разположен „Щанд на здравето – предизвикателство вместо цигара“ – съвместна инициатива с Общински здравен център – гр. Шумен и Български младежки червен кръст.

Младежите от БЧК подканяха минувачите да спрат пред щанда и да се изправят пред някое предизвикателство като 10 лицеви опори, надуване на балон, клекове и други, а след получаваха подарък.

  

 

На щанда имаше място и за пушачите, които пък имаха възможността да си направят тест и да разберат какво е нивото на въглероден оксид и карбоксихемоглобина в организма им.

  

За тези, които отговориха на въпроса “Пушите ли?” имаше и лакомства, а за да покажат на малките дечицата, че пушенето е лош навик – балони.

  

Към инициативата се присъединиха и деца от СУ “Сава Доброплодни” с преподавателя си Веселин Жечев, които вдигнаха настроението на хората в градската градина с кръшни български хора.

“Повече от 40 години съм пушил и то повече от една кутия на ден, но през 2016 година получих инсулт и спрях цигарите. Благодарен съм, че имах възможността да продължа живота си и днес наистина не мога да понасям дори да гледам, когато някой пуши и то ако е жена. Стотици пъти преди това съм се опитвал да ги откажа, но е било най-много за ден или два. Моят съвет към младите е изобщо да не ги пропушват тези цигари и да си пазят здравето”, коментира пред СтрелаБГ Исмаил от Шумен, който вече две години не е докосвал цигара.

"Танц вместо цигара" на Световния ден за борба с тютюнопушенето в Шумен

Публикувахте от СтрелаБГ в 31 май 2018 г.

Подобни

Leave a Comment

13 + seventeen =