„Та Неа“: Договорите между България и Македония са послание към съседите

Очаква се отговорът на Българската патриаршия на искането на Македонска православна църква -Охридска архиепископия да стане нейна Църква-Майка. Договорите между България и Македония са послание към съседите. Това са основните акценти в гръцкия вестник „Та Неа“ по повод на вчерашното съвместно заседание на българското и македонско правителство в град Струмица.

Вестникът съобщава за десетте подписани двустранни споразумения, меморандуми и протоколи за сътрудничество по време на първото съвместно заседание на българското и македонското правителство в Струмица. Изданието пише, че при проучването на маршрутите за изграждане на нова газова връзка между двете страни ще се вземе предвид и ходът на реализацията на газовите връзки между Гърция и България и България и Турция.

„Та Неа” цитира македонския премиер Зоран Заев, че с договорите политическите ръководства на двете държави са изпратили силно послание към региона и целия свят, че по този начин се изграждат приятелства, води се политика на добросъседство, развива се сътрудничеството и се осигурява дългосрочна стабилност.

Подобни

Leave a Comment

two × one =