Театралната студия към ДКТ “Васил Друмев” търси студийци

Театралната студия към Драматично-куклен театър „Васил Друмев” обявява прием на студийци за настоящия театрален сезон  2018/2019 г.

Вече шестнадесета поредна година млади хора, проявяващи интерес към театралното изкуство, под вещото ръководство на своите преподаватели, изучават етапите в усвояването на театралния занаят. “Актьорско майсторство за драма”, ”Художествено слово”, “Актьорско майсторство за куклен театър”, ”Техника на говора”, “Музикална култура”, “Сценично движение и танц”, ”Теория на драмата и история на театъра” са част от предметите, включени в програмата на Студията.

За изтеклия период студийците активно участват и осъществяват няколко продукции и спектакли: Годишна продукция „Докосни мечтата си!”, спектаклите „Морско синьо” и „Бяла приказка” от Валери Петров, поетичен спектакъл „Душа”, детския куклен спектакъл “Кучето, което не знаеше да лае” по Джани Родари, „Тримата братя и златната дюля” от Кольо Карагеоргиев, „Златка, златното момиче” от Пенчо Манчев.

Важно е да знаете, че обучението и подготовката на студийците е една сериозна основа за успешния им прием във висши театрални училища.

Заявления се приемат в театъра до 1.11.2018 г.

Подобни

Leave a Comment

20 − 19 =