Тежка катастрофа край Макак с шестима пострадали и загинало дете

Тежък пътен инцидент е възникнал на АМ“Хемус“ в посока от Варна към София близо до Шумен , до надлеза на кв. Макак.

Сигнал за произшествието е получен в дежурната част на ОДМВР- Шумен малко след 18:15 часа днес. Съобщено било, че произшествието е между два автомобила- Фолксваген Голф с варненска регистрация и Форд „Фиеста“ с русенска. По първоначални данни водачът на фолксвагена 35-годишна жена от Варна поради движение с несъобразена скорост и липса на достатъчно дистанция ударила движещия се пред нея лек автомобил Форд „Фиеста“.

В резултат на удара фордът се преобърнал на пътното платно. Загинало е 6-годишно дете, което пътувало в автомобила. В МБАЛ – Шумен са откарани останалите трима пътници от форда и водачът. За преглед в болничното заведение са откарани 35-годишната жена, която била зад волана на фолксвагена и дете на 8 години.

На място се извършва оглед, изясняват се причините довели до възникване на инцидента.Създадена е временна организация на движението.

Превозните средства се отбиват на 350-ти километър на магистралата посока Варна- София през път I-2 в посока към София. Молим водачите да шофират с повишено внимание.

Подобни

Leave a Comment

fifteen − 14 =