Телефонните измамници затягат примката около Шумен и Нови пазар

Над 15 са получените сигнали от граждани само за ден в оперативната дежурна част на ОДМВР- Шумен, които съобщават, че ги атакуват по телефона. Измамниците са взели на прицел телефонните номера на жители на Шумен и Нови пазар. Схемата е добре познатата в последно време – искане на съдействие от мним полицай за специализирана акция за залавяне на измамници. Това съобщават от ОДМВР.

На стационарен телефон звъни непознат, който се представя за инспектор Димитър Попов от Криминална полиция и обяснява по телефона, че този телефонът на който звънят е намерен в списък на задържана група измамници. Тъй като един от тях все още е на свобода е твърде вероятно да се опитат да ги мямят по телефона.

„Полицаите“ съветват хората да бъдат много внимателни. По време на разговора „полицаите“ дават като гаранция, че говорят с хора на реда несъществуващ номер 9112.  Следва второ обаждане от непознат. Той съобщава, че наш близък е  за пострадал в инцидент, за лечението му е необходима  голяма сума- между 10 и 15 000 лева.

Следват заплахи, ако парите не бъдат предоставени. Измамниците казват на хората, че ще отидат до домовете им и че ще им се случи най-лошото. Следва трето обаждане, в което “полицаят” казва, че е засечено обаждането и моли за съдействие за залавяне на телефонните измамници.

Инструкциите са да се съберат всички налични пари и ценности и да се оставят пред вход на жилище, да се хвърлят през тераса или прозорец, за да могат „полицаите“ да заловят измамниците в момента, в който вземат парите.

Подобни

Leave a Comment

twenty + 12 =