Телефонни измамници обещаха на жена от Шумен доживотна добавка към пенсията, тя им дала 13 000 лева

Малко над 13 000 лева е дала на телефонни измамници 76-годишна жена от Шумен вчера, след като била уговорена от непознат да съдейства за „задържане на измамници“. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

При успешна операция  й била обещана доживотна седмична добавка към пенсията в размер на 50 лева. Звъннали й първо на домашния телефон и казали, че дъщеря й е пострадала в катастрофа и трябват пари за лечение. Тя разбрала, че е измама. Последвало второ обаждане. Мъж се представил за полицай и помолил да съдейства да заловят измамниците. Поискал й номера на мобилния телефон, за да контролира и да ръководи операцията. Забранил й да се обажда на близки, за да не се провали акцията.

Жената имала малко над  1500 лева у дома. Казали й да ги сложи в торба и да ги остави до гараж  пред  дома й и веднага да се прибере. Щели да й звъннат като приключи задържането, за да  върнат парите. Жената поставила в торба парите и ги оставила на уговореното място.  Звъннали й втори път.  Казали, че има още измамници на свобода, и трябват още пари. Питали я дали  има. Тя наела кола и отишла до съседно село.

Взела всички семейни спестявания. Не се обадила на никого от близките си. След като се прибрала , й се обадили по телефона и я питали дали е готова  и колко лева има. След като казала, че има малко над  11 000 лева, но се колебае дали да ги остави, измамниците  й казали, че акцията се провежда със знанието на кмета. Обещал при успешна операция  гражданинът, който е съдействал, да получи доживотна надбавка в размер на 50 лева към пенсията. Жената повярвала.

Оставила парите в торба до гаража и според указанията на непознатите, които се представят за полицаи  се скрила в банята и зачакала да свърши операцията по залавяне на измамниците.

По-късно разбрала, че е измамена.

Подобни

Leave a Comment

14 − 7 =