Телефонни измамници отново „удариха“ в Шумен

77 –годишна жена от Шумен е била измамена по телефона и дала 1800 лева за „акция по залавяне на измамници“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На домашния телефон на жената се обадил мъж, който се представил за полицай. Обяснил, че телефонът ѝ е попаднал в списък на измамници и че вероятно ще я потърсят и ще направят опит да я измамят.

След този разговор последвал втори, в който мъж започнал да я заплашва, че ако не даде искана сума ще й се случи нещо лошо. Веднага след това се обадил мъжът, който се представил за полицай и помолил жената да помогне и да съдейства, за да могат да бъдат заловени измамниците и да влязат в затвора. Дали й указания да пусне през терасата всички пари, които има и да се прибере в дома си.

След задържане на измамниците щели да  се обадят, за да й върнат парите. С идеята, че помага на полицията жената хвърлила през тераса на трети етаж торбичка с 1800 лева.  Малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал в полицията.

За пореден път призоваваме : Не се доверявайте и не давайте пари на непознати след разговор по телефона, при всяко съмнение търсете помощ от полицията на тел.112

Подобни

Leave a Comment

six + eleven =